Blog, Γνώμες & Απόψεις

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το NLP αλλά δεν έχετε ρωτήσει ακόμα…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ρωτούσαμε κάποτε «γνωρίζετε το NLP;» Αυτή η ερώτηση έχει μετατοπιστεί. Τώρα ρωτάμε, «τι πραγματικά ξέρετε για το NLP;»
Κάποιοι ίσως να συμφωνούν πως είναι καλύτερα και πιο εύκολο να γεμίζεις δημιουργικά ένα άδειο γνωστικά πεδίο από το να χρειαστεί να διαλευκάνεις τη σωστή από τη λάθος πληροφορία.
Αναφορικά με την επιστημονική υπόσταση του συστήματος και σε σχέση μια σειρά ιμιτασιόν μεθόδους που ατυχώς μιμούνται το NLP, προτάσσοντας το ακρωνύμιο του χωρίς υπευθυνότητα, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
1ον
Λένε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ότι είναι σαν ηλεκτρονικός υπολογιστής. Λάθος. Είναι κάτι παραπάνω. Όταν ανέπτυσσαν τα σύστημα NLP στο πανεπιστήμιο Santa Cruz, California, αναφορικά στη μελέτη μοτίβων διακριτής αποτελεσματικότητας της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ακριβώς δίπλα επιτελούταν μια άλλη επανάσταση, Silicon Valley. Χρησιμοποιήθηκαν έτσι οι υπολογιστές σαν τρόπος παραλληλισμού για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Οι νευροεπιστήμες πλέον και η υψηλή τεχνολογία μας ρίχνουν φως στα τότε δεδομένα.
2ον
Το σύστημα NLP στη βάση του είναι μια διαδικασία modeling τι κάνει κάποιος όταν λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο (behavior / actions), πώς σκέφτεται (mindset) και πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να αποτυπωθεί σε βήματα (strategy / algorythm) καθώς και πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να κωδικοποιηθεί σε τεχνική.
3ον
O Dr. Richard Bandler είπε πως το σύστημα NLP εστιάζει στο πως λειτουργεί κάτι, όχι αν είναι σωστό ή λάθος! Μια συμπεριφορά ενέχει έναν κώδικα διακριτής αποτελεσματικότητας. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποια είναι τα δομικά υλικά που τη χτίζουν και την παραμετροποιούν…
4ον
Το σύστημα NLP είναι ένα δυναμικό σύστημα τεχνικών που συνδυάζεται με τις νευροεπιστήμες (neuroscience) και τα αποτελέσματα αναφορικά στη νευροπλαστικότητα (neuroplasticity) που μελετούν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και τις δυνατότητές του να εξελίσσεται.
5ον
Η nlpgreece® η οποία δραστηριοποιείται στην εξειδίκευση του συστήματος NLP, έχει συνάψει affiliations με το NLP University, Santa Cruz – California, και συνεργασίες με Πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιστημονικούς φορείς διεθνώς, στο πλαίσιο της εξειδικευμένης εφαρμογής και εξέλιξής του -NLP 3rd Generation. Έχει πιστοποίηση σαν Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ)
6ον
Από το 1998, στην nlpgreece® προωθούμε την Πανεπιστημιακών προδιαγραφών εκμάθηση του συστήματος NLP, την εξειδικευμένη εφαρμογή του στην προσωπική αποτελεσματικότητα, στην επαγγελματική διάκριση, σε καινοτόμα μοντέλα συμβουλευτικής και σύγχρονες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση.
7ον
Κάθε πληροφορία που αφορά στο επιστημονικό προφίλ του συστήματος NLP, στην ιστορία, τις εφαρμογές & τα οφέλη του, τις αρχές και τις αξίες της nlpgreece®, τις εξειδικεύσεις του -NLP 3rd Generation-, τις Πιστοποιήσεις που παρέχουμε σε συνεργασία με το NLP University Santa Cruz California, τα εξειδικευμένα NLPlabs καθώς και ενδιαφέροντα άρθρα μπορείτε εύκολα να βρείτε στο καινούργιο μας