Blog, Events

NLP Leadership Summit

Είναι ένα όραμα των πολύ παλιών με ενωτική διάθεση για όλους τους καινούργιους και τις επόμενες γενιές, για όλους τους NLPers που νοιάζονται για το NLP και κυρίως για τον άνθρωπο, είναι μια αφορμή για Σύνδεση και ευθυγράμμιση των Οραμάτων μας, είναι κάτι πάνω και πέρα από τον καθένα όση εμπειρία έχει ή δεν έχει ακόμη, είναι το μέλλον που αποφασίζεται όπως όλοι ξέρουμε από τι λέμε, πιστεύουμε και πράττουμε στο παρόν.


Για το NLP Leadership Summit έχει χυθεί πολύ μελάνι. Βέβαια είναι 3 λέξεις μαζί με ιδιαίτερο εκτόπισμα δίνοντας όμως στο ηθικό κι αξιακό προβάδισμα της 1ης τις αρχές και το πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται οι άλλες δύο.

Summit, ή Σύνοδος Κορυφής επί το ελληνικότερο καλείται η συγκέντρωση αρχηγών κρατών συνήθως με στόχο τη συζήτηση ανοιχτής τραπέζης σε μείζονα θέματα για την παγκόσμια ειρήνη, την οικονομία, το περιβάλλον.

Στο NLP σαφώς και ηγετικές είναι αρκετές φυσιογνωμίες αρχής δοθείσης από τους δύο συνδημιουργούς του Richard Bandler, John Grinder, τους ιδρυτές του NLP University California Santa Cruz Robert Dilts, Todd Epstein, Judith DeLozier, εξέχοντες Developers όπως ο Tad James, Michael Hall και πολλοί άλλοι.

Στο NLP Leadership Summit τα πράγματα είναι πολύ πέρα από επίδειξη δυνάμεων. Άλλωστε ο λόγος που υφίσταται είναι για την προάσπιση αυτού ακριβώς του αξιώματος. Στα 44 χρόνια επιστημονικής υπόστασης του συστήματος είναι εκατοντάδες χιλιάδες και πλέον οι άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό ανά τον κόσμο. Εμείς, όσο εκπαιδεύουμε κόσμο, όσο είμαστε ευαγγελιστές, επαγγελματίες, πρέσβεις, εκπαιδευτές, επιστημονικοί μελετητές του NLP, όσοι συγγράφουμε για αυτό, ερευνούμε και διευρύνουμε το πεδίο του Νευρογλωσσικού
Προγραμματισμού, έχουμε την ευλογία μα και την ευθύνη του μέλλοντος που δημιουργούμε.

Και περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

Στο NLP Leadership Summit, συνενώνουν φωνές κι αξίες, πάθος κι οράματα, έργο και προϋπηρεσία άνθρωποι που βρίσκονται εκεί όχι για να ξεδιπλώσουν το “εγώ” τους αλλά αντίθετα ως Humble Authorities να υπάρξουν οι ίδιοι η διαφορά που κάνει τη διαφορά στο παγκόσμιο Μικροσύμπαν του NLP.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε ως ιδέα πριν από 8 χρόνια με στόχο ευρισκόμενοι υπό κοινή αξιωματική και ιδεολογική στέγη σημαντικοί άνθρωποι του NLP να φροντίσουμε την προάσπιση της επιστημοσύνης και τον ηθικό κώδικα ενός παντοδύναμου συστήματος που πάει πέρα από τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, στην αληθινή μεταμόρφωσή της.

Δεν πρόκειται για ελιτίστικη σύναξη, ούτε για σνομπισμό κάποιον σε βάρος κάποιων άλλων. Το NLP Leadership Summit, είναι ανοιχτό. Δέχεται κάθε σοβαρό και έγκριτο επαγγελματία με 10ετή τουλάχιστον πορεία και έργο στο NLP και οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι ίδιες για όλους.

Είναι άξιο μελέτης πως ακόμη κι αυτή την ως άνω εξίσωση προς αξίες και ποιότητες που προάγουν την επιστημονική και αξιακή βάση του συστήματος κάποιοι δοκιμάζουν να την καπηλευθούν για ίδιον όφελος σε μια εποχή που όλα μπορούν να είναι διαφανή και προσβάσιμα.

Από το 2012 έχουν λάβει χώρα 10 NLP Leadership Summit και όπως λέει στην επιστολή του ο ίδιος ο Michael Hall, «τώρα αρχίζει πια η φωνή να είναι ηχηρή και να έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια κοινότητα του NLP. Παρόλο που δεν είναι προσβάσιμο σε οποιονδήποτε δεν αποτελεί μυστική σύρραξη των πεφωτισμένων, δεν είναι συνέδριο, ούτε επαγγελματικό μίτινγκ και γίνεται υπό τη δέσμευση των επιστημονικά γηραιότερων –τρόπο τινά – πως ότι ειπωθεί, ακουστεί και αποτυπωθεί στο Summit θα είναι δημοσία διαθέσιμο σε όλη την κοινότητα του NLP να το αξιοποιήσει, με στόχο το σύστημα αυτό να ενισχύσει ακόμη περισσότερο με έργα και πράξεις την αξιοπιστία και την επιστημοσύνη του»

Στην nlpgreece® δεν είμαστε one man show, τώρα περισσότερο από ποτέ στα 20 χρόνια πορείας μας στην Ελλάδα, έχουμε δομικούς πυλώνες την επιστημονική βάση στο σύστημα NLP, τη συμπόρευσή μας με το NLP University California Santa Cruz και την ομαδική δράση με άξιους Trainers που τιμούν αυτές τις αξίες με πολυετή δράση. Φέτος, στο πανέμορφο Αλικάντε, η nlpgreece® θα εκπροσωπηθεί από την συνεργάτη μας NLP Master Trainer Nlp University California Santa Cruz, φίλη και ιδρύτρια του φορέα NLPinCrete, Μαρία Κανδεράκη και για όλο δίκτυο Ελλήνων NLPers δεσμευόμαστε πως θα υπάρχουν ενημερώσεις και διάθεση της ατζέντας που συζητήθηκε.