Δήμητρα Αλεξανδρή

Δήμητρα Αλεξανδρή

Διατροφολόγος- διαιτολόγος και επιστημονική συνεργάτης της nlpgreece®, που εξειδικεύετε στις Διατροφικές διαταραχές και τη Μεταβολομική. Επίσης, έχει διδάξει διατροφή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και εργαστεί σε διάφορες άλλες θέσεις σχετικές με τη διατροφή.

Δηλώνει “παθιασμένη” με την συνεχή μελέτη του ανθρώπινου μικροβιώματος και της νευροβιολογίας σε αλληλεπίδραση με την τροφή και συμπτωματολογία του οργανισμού.

Από πολύ μικρή, θαύμαζε τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός και η φύση στο σύνολο της. Αναγνωρίζοντας την αναγκη της να βοηθάει τους ανθρώπους να επαναφέρουν την υγεία στον οργανισμό τους, σκοπός της είναι ‘’τα άτομα που απευθύνονται σε εμένα να δουν μέσα από τα μάτια μου τις δυνατότητες που έχουν και να συνειδητοποιήσουν ότι το να είσαι υγιής ή το να εξαλείψεις ή ελέγξεις μια νόσο είναι απόλυτα στο χέρι τους και είναι απλό σε αντίθεση με τα όσα λέγονται!’’ Στην συνέχεια, να δουν στην πράξη το σώμα και το μυαλό τους να οδεύει προς την υγεία.

Σήμερα, μέσα από την πολυετή εμπειρία της και τις γνώσεις της αναφορικά με την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, εργάζετε, κυρίως, με άτομα με χρόνια, αυτοάνοσα νοσήματα, καρκίνο και άτομα με διατροφικές διαταραχές όπως παχυσαρκία, νευρογενή βουλιμία κ.α.

Το μεγαλύτερο αξίωμα της για έναν άνθρωπο είναι να

  • μάθει ότι ο απόλυτος σκοπός του ανθρωπίνου οργανισμού είναι να παραμένει υγιής με κάθε κόστος
  • ανακαλύψει πόσο εκπληκτικά λειτουργεί το σώμα του
  • αντιληφθεί ότι το σπουδαιότερο δώρο που μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του είναι η υγεία του!

‘’Η κατάσταση της υγείας μας δεν είναι απλά τα γονίδια που κληρονομήσαμε (Γενετική) και η μόνη λύση δεν είναι τα φάρμακα ή το να αποδεχτούμε αυτό που μας κληροδοτήθηκε. Τουναντίον, η έκφραση των γονιδίων και η γενικότερη κατάσταση υγείας μας εξαρτάται σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό από παράγοντες που μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο (Επιγενετική).’’

Καλάθι