Εφαρμογές & Εξειδικεύσεις

Όπως το σύστημα NLP εξελίσσεται και εμπλουτίζεται με μελέτες και έρευνα, διαμορφώνονται εξειδικεύσεις και εφαρμογές που καλύπτουν περιοχές για την προσωπική αποτελεσματικότητα, την επαγγελματική διάκριση, τη συμβουλευτική (coaching, mentoring, consulting, counseling), την εκπαίδευση, την υγεία.  

Στην nlpgreece® έχουμε εντάξει στο ρεπερτόριό μας όλο το φάσμα των τεχνικών και εξειδικεύσεων, στοχεύοντας να δώσουμε στα χέρια ιδιωτών και επαγγελματιών το σύστημα, ώστε να αναδειχθεί ένας πιο μεθοδικός και ποιοτικότερος τρόπος σκέψης στη διαχείριση ρόλων, εγχειρημάτων, καταστάσεων και προκλήσεων.

Προσωπική ανάπτυξη 

Συγκεκριμένα, δίνει καινοτόμες προσεγγίσεις και εργαλεία στον καθένα, για να διαχειρίζεται αποτελεσματικά στην καθημερινότητά του προκλήσεις και νέους ρόλους, να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, όταν γίνονται αλλαγές γύρω του, να ξεφεύγει από συνήθειες και πεπατημένες, και να γνωρίζει πώς να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων του, την προσωπική ισορροπία και τη συναισθηματική σταθερότητά του (Personal Success).

Επαγγελματική διάκριση 

Στους επαγγελματίες κάθε κλάδου προσφέρει προσεγγίσεις, τις οποίες μπορούν να εντάξουν στον τομέα όπου δραστηριοποιούνται και να ξεχωρίσουν για την ευελιξία σκέψης, την ετοιμότητα λόγου και την επιχειρηματολογία με αφοπλιστική λογική. Επίσης, παρέχει εργαλεία με τα οποία μπορούν να αναδιαμορφώνουν το σκεπτικό τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, αναπτύσσοντας την ευρηματικότητά τους και προχωρώντας τα σχέδιά τους (Professional Communication & Entrepreneuring).

Coaching, Consulting, Mentoring

Σε ψυχολόγους, επαγγελματίες υγείας & coaches προσφέρει καινοτόμες προσεγγίσεις, για να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριό τους με τρόπο που θα τους προσδώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αποτελεσματικότητά τους. Συνδυάζοντας το ΝLP με το αντικείμενο εξειδίκευσής τους, είναι σε θέση να δίνουν λύση ακόμα και στα πιο επίμονα θέματα (Professional NLP Coaching & Consulting).

Εκπαίδευση, Οικογένεια

To NLP προσφέρει, ακόμη, καινοτόμες προσεγγίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς. Οι προσεγγίσεις αυτές στοχεύουν στο να διατηρήσουν τα παιδιά την παραγωγική περιέργειά τους και να ενισχύσουν την αντιληπτικότητά τους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να ενδυναμώνουν ταλέντα και συμπεριφορές, που θα τα κάνουν διακριτά αποτελεσματικά.

Σε ό,τι αφορά στους εφήβους, παρέχει πυξίδα και σωστούς χάρτες στα χέρια τους, που θα τους βοηθήσουν να διαχειρίζονται με ευελιξία την πορεία προς το στόχο τους και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που προκύπτουν, θωρακίζοντας τον εαυτό τους με κριτική σκέψη και συναισθηματική ισορροπία, ώστε να στήσουν τη ζωή τους σε μια ωραιότερη και ποιοτικότερη εκδοχή τους εαυτού τους (Education & Parenting).

Αθλητισμός

Οι αθλητές, επίσης, χρησιμοποιώντας το σύστημα NLP, μαθαίνουν να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να έχουν καλύτερο έλεγχο του σώματός τους και να αυξάνουν θεαματικά τις επιδόσεις τους (Sports).

Υγεία, ευεξία

Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες και ειδικοί, με σημαντικούς συμμάχους την Ψυχολογία, τις Νευροεπιστήμες, τις Ανθρωπιστικές επιστήμες, τη Γλωσσολογία, έχουν εξειδικεύσει τεχνικές στο σύστημα NLP και συνεισφέρουν στο έργο και λειτούργημα των επαγγελματιών στον τομέα της υγείας. Στο πώς, δηλαδή, να επιδράσουν στον τρόπο σκέψης (mindset) των πελατών τους, ώστε να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας και ευεξίας. To σύστημα NLP προσφέρει προσεγγίσεις που βοηθούν στη υιοθέτηση ενός νέου σκεπτικού, το οποίο, με τη σειρά του, θα διαμορφώσει υγιείς συνήθειες και ψυχική ισορροπία, άξονες δηλαδή που στηρίζουν τη σωματική υγεία (Health, Wellness).