fbpx
2106233450-452

Έφηβος και μελέτη

... μια βαρεμάρα σκέτη

Κάθε νέα σχολική χρονιά, τύποι μαθηματικών, φυσικής και χημείας, θεωρήματα, ημερομηνίες με σημαντικά γεγονότα, ονόματα, συνθήκες, μάχες, προστίθενται στην ύλη που οι μαθητές καλούνται να αφομοιώσουν και να θυμούνται. Όσο δε προχωρούν προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, η ύλη πολλαπλασιάζεται και η ικανότητα των μαθητών να απομνημονεύουν βιβλία ολόκληρα, κρίνει την επιτυχή τους εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Είναι λοιπόν αναμενόμενο οι μαθητές να κατακλύζονται από άγχος, να απογοητεύονται μπροστά στον όγκο της πληροφόρησης που πρέπει να αποστηθίσουν και να νιώθουν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα χάος.

Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα «εξειδικευμένες τεχνικές με το σύστημα NLP που διευκολύνουν τη διαδικασία του διαβάσματος»

Στόχος του προγράμματος

Nα βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αποτελεσματικές δεξιότητες μελέτης που θα τους βοηθήσουν στην προετοιμασία τους για τις τελικές τους εξετάσεις ανάλογα με την εκπαιδευτική τους βαθμίδα, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να οργανώσουν τη μελέτης τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Διασφαλίζουμε ότι οι έφηβοι μαθητές και οι φοιτητές:

 • έχουν στα χέρια τους χρηστικά εργαλεία που μπορούν να επιλέξουν και να προσαρμόσουν ανάλογα με το αντικείμενο μελέτης τους
 • μπορούν και προλαβαίνουν να καλύψουν το σύνολο της διδαχθείσας ύλης
 • θυμούνται ενεργητικά και ανακαλούν με ευκολία
 • διαχειρίζονται παραγωγικά το χρόνο τους
 • νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και με μαθήματα που δεν τους αρέσουν
 • δεν αμφισβητούν τις ικανότητες τους και δεν αμφιβάλλουν για την επιτυχία τους
 • αποκτούν τρόπους να διαχειρίζονται το άγχος τους για τη μελέτη ή για την εξέταση

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • μαθητές του γυμνασίου
 • μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου
 • μαθητές Γ’ Λυκείου
 • φοιτητές

Διαδικασία

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 10 ωρών. Ολοκληρώνεται σε ένα διήμερο (Σάββατο & Κυριακή).
α) 3-4 Οκτώβριου 2020,  09.30-14.30
β) 17-18 Οκτώβριου 2020,  09.30-14.30

Με το πέρασμα 15 ημερών και αφού οι μαθητές εφαρμόσουν τις παραπάνω τεχνικές, θα υπάρχει μια ακόμα συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν απορίες, προβληματισμοί ή δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την τελική διευθέτησή τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ξένια Στεφανοπούλου.

Ειδική σημείωση: Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας εξειδικευμένων work sessions σε μικρές ομάδες μαθητών, με συγκεκριμένη θεματολογία ανάλογα με την κατεύθυνσή τους (θεωρητική ή θετική) και με έμφαση σε τομείς που δυσκολεύουν την απόδοση (ενδεικτικά αναφέρουμε δυσκολία στη συγκέντρωση, σχολική επίδοση και οικογενειακά προβλήματα, οργάνωση μελέτης και διαχείριση άγχους).

Χώρος

Με γνώμονα ότι το θέμα του Covid19 δεν έχει τελειώσει, στην nlpgreece® και σε συνεργασία με το NLP University, σχεδιάσαμε μικρές διαφοροποιήσεις στα προγράμματα μας που προβλέπουν απαραίτητα πρωτόκολλα και μηχανισμούς που θα διασφαλίσουν ότι η παρουσία των εκπαιδευομένων στην τάξη είναι ασφαλής.
Αναγνωρίζοντας δε ότι ορισμένοι εκπαιδευόμενοι δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία, αναπτύξαμε επίσης την απαραίτητη υποδομή που μπορεί να τους φιλοξενήσει με ηλεκτρονική διαβούλευση σε πραγματικό χρόνο και πανελλαδικά.

Ενημερώστε μας σε ποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεστε. Συμπληρώστε την πιο κάτω φόρμα συμμετοχής για να σας προωθήσουμε όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες εγγραφής.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Translate »