Δημήτριος Καλαϊτζίδης

Δημήτριος Καλαϊτζίδης

O Δημήτριος Καλαϊτζίδης, γεννήθηκε στην Ελλάδα και σε μικρή ηλικία, μετακομίζει στο Βερολίνο της Γερμανίας όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Οι πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του περιλαμβάνουν, Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Παιδαγωγικής στην Ευαγγελική σχολή του Βερολίνου, μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις στο πολυτεχνείο του Βερολίνου στην : Τέχνη και Ψυχοπαθολογία, Δημόσια Υγεία και Φιλοσοφία. Η διπλωματική του εργασία Phänomenologie der Wahrnehmung, eine philosophische Analyse des Autismus Grin Verlag GmbH (Φαινομενολογία της αντιληπτικότητας, μία φιλοσοφική ανάλυση του αυτισμού) εκδίδεται το 2014 στον εκδοτικό οίκο Grin Verlag GmbH και βραβεύεται ως μία από τις καλύτερες επιστημονικές εργασίες της Γερμανίας όπου και καταχωρείται στην κεντρική βιβλιοθήκη. Ο εκδοτικός οίκος, τον ενημερώνει ότι η εργασία του αποστέλλεται στην Β Αμερική και στην Ιαπωνία. Παράλληλα, εκπαιδεύεται στην οικογενειακή ψυχαναλυτική θεραπεία και στις ομάδες Balint όπου και εργάζεται, ενώ κατέχει πιστοποίηση από το Διεθνές Ψυχαναλυτικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, καθώς και στην Κλινική Υπνοθεραπεία και στο Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό, NLP.

Ίδρυσε και διηύθυνε της εταιρία «Sonne», για εξωτερικά περιστατικά κοινωνικής και παιδαγωγικής βοήθειας στην εκπαίδευση, με έμφαση στην περίθαλψη και προαγωγή παιδιών και νέων με πρώιμες αναπτυξιακές διαταραχές, κυρίως από το φάσμα του Αυτισμού, ψυχαναλυτική θεραπεία ζευγαριού, οικογένειας και κοινωνική θεραπεία, NLP-θεραπεία. Επίσης διετέλεσε εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο πανεπιστήμιο του Aalborg στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, με αντικείμενο διδασκαλίας: «Αυτισμός – Πρώιμες Αναπτυξιακές Διαταραχές».

Είναι ιδρυτικό μέλος της Dachverband Deutschsprachiger Psychosen Psychotherapie (DDPP)Του Συνδέσμου των Γερμανόφωνων Χωρών για τη θεραπεία των Ψυχώσεων.

Από το 2019 επέστρεψε και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως επιστημονικός συνεργάτης της nlpreece® και εξωτερικός συνεργάτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται: 2022 Ομάδες Balint Μια εισαγωγή για επαγγελματίες που εργάζονται στην υποστήριξη ανθρώπων, εκδόσεις Τόπος, 2017, rlebte Zeit und gelebter Raum in der Balintarbeit, Grin Verlag, München [Ο χρονοχώρος στην εργασία Balint]. 2014, Intentionale Wahrnehmung und Autismus. Eine philosophische Analyse, Disserta Verlag, Hamburg. (Εκούσια αντιληπτικότητα και αυτισμός. Μία φιλοσοφική ανάλυση). 2013 Psychosozial Verlag Giessen (Τέχνη και Ψυχοπαθολογία).

Καλάθι