Ξένια Στεφανοπούλου

Ξένια Στεφανοπούλου​

H Ξένια Στεφανοπούλου ξεκίνησε τις σπουδές σαν απόφοιτη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Pierce College στο Deree- The American college of Greece, όπου αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας με B.Sc. in Psychology.

Απέκτησε Certificate of Proficiency in the Treatment of Alcohol and Other Psychoactive Substance Use Disorders από το British Psychoanalytic Council του Λονδίνου και ακολούθως  Combined Certificate in Counselling Skills and Therapeutic Counselling από το Counselling and Psychotherapy Central Awarding Body in UK. Δουλεύοντας με ενήλικες και παιδιά απέκτησε Μ.Sc. στην Παιδοψυχολογία από το University of Central Lancashire, με έμφαση σε θέματα εξαρτήσεων, διαταραχών πρόσληψης τροφής,  διαπροσωπικών σχέσεων ζεύγους και οικογένειας, διαχείρισης συναισθηματικού και ψυχικού τραύματος, σχολικής ψυχολογίας,  ψυχικής υγείας εφήβου, επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής εφήβων και ενηλίκων ενώ έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε ομιλίες,  σεμινάρια και συνέδρια. Είναι ΝLP Practitioner από το ΝLP University, California Santa Cruz .

Παράλληλα,  έχει εργασθεί τον τομέα του τουρισμού, στον κατασκευαστικό κλάδο, στον χώρο της εστίασης, του λιανεμπορίου και της παροχής υπηρεσιών, στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό, με ειδίκευση στην οργανωσιακή ψυχολογία και συμπεριφορά,  στα εργατικά θέματα του προσωπικού, στην εκπαίδευση , αξιολόγηση, διαχείριση και ανάπτυξη του προσωπικού.

Καλάθι