Blog, Γνώμες & Απόψεις

…Όταν συνειδητοποίησα ότι η σκέψη μου μπορεί να με κάνει μίζερο και άρρωστο …

“…Όταν συνειδητοποίησα ότι η σκέψη μου μπορεί να με κάνει μίζερο και άρρωστο, …όταν κατάλαβα ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου,… όταν αρνήθηκα να συνεχίσω να ζώ στο παρελθόν, άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, επικαλέστηκα τις δυνάμεις της καρδιάς μου, η λογική απέκτησε έναν πολύτιμο σύντροφο και μπόρεσα να δω ότι τα πάντα γύρω μου με προκαλούσαν να μεγαλώσω….» (Charlie Chaplin 1889-1977)

Σχεδόν σε όλα τα σημεία του πλανήτη μας, από το πολικό κρύο της Αρκτικής ως τη καυστική Σαχάρα και από τα ψηλές κορυφές των Ιμαλαΐων μέχρι βαθιά στον πυκνό Αμαζόνιο, οι άνθρωποι έχουν κάτι κοινό. Να προσαρμοζόμαστε και να ενστερνιζόμαστε το περιβάλλον μας και τα στοιχεία του, είναι το χαρακτηριστικό που μας βοήθησε να εξελιχθούμε μέσα στο πέρασμα του χρόνου, με απότοκο όφελος την επιβίωσή μας.

Ένας από τους συμμάχους μας στο να προσαρμοζόμαστε και να ανταπεξερχόμαστε σε καταστάσεις είναι αυτός της ομοιόστασης (homeostasis) που αποτελεί κλασική υπόθεση για την επιβίωσή μας μέσα στον χρόνο.

Για παράδειγμα ώστε να γνωρίζουμε το μηχανισμό της ομοιόστασης: Το σώμα μας έχει εξελιχθεί ώστε να λειτουργεί σε θερμοκρασία που να κυμαίνεται στους 36 βαθμούς, σε pH αίματος 7, κ.ο.κ. και να αντιδρά ανταποκρινόμενο στο τι εκλαμβάνει ότι είναι ή δεν είναι εντός των φυσιολογικών ορίων, ή των ορίων τα οποία έχει συνηθίσει ως φυσιολογικά. Ελέγχει δηλαδή κατά πόσο θα ενεργοποιηθεί ή θα εφησυχάσει στα πλαίσια της προστασίας και της προφύλαξης του συστήματος, από ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως κίνδυνος για την επιβίωσή του. Οι αντιδράσεις του οργανισμού αποτελούν ενδείξεις ότι όταν ξεφεύγουμε από ένα γνώριμο και οικείο περιβάλλον και προσπαθεί να γίνουν οι αντίστοιχες ρυθμίσεις και να επαναφέρει τα φυσιολογικά όρια.
Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους που μας έχει βοηθήσει στο παρελθόν παρέχοντας μας ένα είδος εσωτερικής πληροφορίας. Η ίδια η ύπαρξή μας κατ’ αρχάς βασίζεται σε πληροφορία, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο DNA και στα κύτταρά.

Επιπλέον υπάρχουν οι πληροφορίες που προσλαμβάνουν οι αισθήσεις μας, διατρέχουν τη σκέψη μας και κατευθύνουν τις συμπεριφορές μας. Το μυαλό μας περιέχει έναν ασύλληπτο όγκο πληροφοριών και συνεχίζει να εμπλουτίζεται κάθε μέρα διαθέτοντας, εξ ορισμού, μια εκπληκτική ικανότητα να επεξεργάζεται να οργανώνει δεδομένα, εμπειρίες, επιλογές και να διαμορφώνει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και δίνουμε σχήμα και μορφή στις δυνατότητές μας. Σ’ αυτήν την τράπεζα πληροφοριών μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση, να έχουμε τον έλεγχο.
Μπορείτε να φανταστείτε τι θα σήμαινε, για εσάς, να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε με την πρόσβασή σας σε αυτή τη τράπεζα πληροφοριών μέσα από τις δοκιμασμένες τεχνικές του NLP και να διαχειρίζεστε διλλήματα και σκέψεις που δημιουργούν εσωτερικές συγκρούσεις, να διαχειρίζεστε αρνητικά συναισθήματα που φρενάρουν τις επιδιώξεις σας, να απαλλαγείτε από επιζήμιες και προβληματικές συνήθειες, να μάθετε πώς να εκπληρώνετε τους στόχους σας.

Στην nlpgreece® έχουμε δεσμευτεί να δημιουργούμε εμπειρίες για τους ενδιαφερομένους να μυηθούν σε εφαρμογές τεχνικών του συστήματος NLP με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ανακαλύψτε στο εξειδικευμένο workshop «Project U» εκείνες τις τεχνικές που θα σας οδηγήσουν να λειτουργείτε με «ένα νέο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης καταστάσεων».