Blog, NLP tips, Πιστοποιήσεις & Υπηρεσίες

‘Η παίζουμε ή δεν παίζουμε…

Πόσες φορές έχουμε πει «δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι» ή «έχει κολλήσει το μυαλό μου», «δεν ξέρω τι θέλω ή τι είναι καλύτερο για μένα», «έχω μπλοκάρει»;

Το New Code NLP με τη χρήση συγκεκριμένων τεχνικών μας επιτρέπει να ψάξουμε στο απεριόριστο θησαυροφυλάκιό μας που ονομάζεται υποσυνείδητο και να βρούμε την απάντηση η οποία έρχεται στην μορφή μιας ασυναίσθητης αλλαγής, συμπεριφοράς, συναισθηματικής κατάστασης ή τρόπου σκέψης και μάλιστα πολλές φορές από εκεί που δεν το περιμέναμε.

Το πρώτο στην Ελλάδα New Code NLP Certification ολοκληρώθηκε από την nlpingreece ®. Δέκα άνθρωποι μοιράστηκαν εμπειρίες, μπήκαν σε σκέψεις , βγήκαν από αδιέξοδα , πήραν και έδωσαν, έπαιξαν και προ πάντων… ανακάλυψαν κι άλλες επιλογές.

Ο καθένας με το δικό του προσωπικό τρόπο, άλλαξε την πορεία της σκέψης του σε θέματα, σε έναν ή περισσότερους τομείς στη ζωή του, στο βαθμό που εκείνη ή εκείνος επιθυμούσε. Άλλωστε ο σκοπός και στόχος των τεχνικών NLP είναι να μας αυξήσουν τις επιλογές. Όταν βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι καμιά φορά μας δίνεται η επιλογή να συνεχίσουμε ευθεία ή να στρίψουμε δεξιά ή αριστερά, ή οποιοσδήποτε συνδυασμός. Η μια κατεύθυνση συνήθως θεωρείται μονόδρομος. Οι δύο ίσως θέτουν δίλημμα . Από τρείς και πάνω μιλάμε για επιλογές.

Το New Code NLP έχοντας ως αρχή ότι το υποσυνείδητό μας έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια, τις ικανότητες και την γνώση να χαράξει την καλύτερη δυνατή πορεία για εμάς, δουλεύει ακόμα πιο βαθιά, δίνοντάς μας αμέτρητες επιλογές. Μας βγάζει από τη θέση του οδηγού και μας κάνει καπετάνιους και πιλότους των θεμάτων της ζωής μας. Στην απέραντη θάλασσα ο καπετάνιος μπορεί να αλλάξει την πορεία του σκάφους μόλις με μια διόρθωση μιας ή και δύο μοιρών, έως και 358. Με τον ίδιο τρόπο ο πιλότος αλλάζει την πορεία του αεροσκάφους και έχει την επιπλέον δυνατότητα να βρεθεί πιο κοντά στην επιφάνεια της Γης ή να πάρει ύψος.

Στην καρδιά των τεχνικών του New Code NLP βρίσκονται τα λεγόμενα New Code Games, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια που μας επιτρέπουν να βγάλουμε το συνειδητό από το πηδάλιο μας, το οποίο ξέρει να λειτουργεί μόνο σε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο με αυστηρούς κανόνες/δρόμους, και να αφήσουμε τις απαραίτητες διορθώσεις από δύο έως και 358 μοίρες στο υποσυνείδητο, με πυξίδα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για μας. Γιατί το υποσυνείδητό μας σκέφτεται απλά, σαν παιδί, και αυτό που έρχεται και περιπλέκει τα πράγματα είναι το συνειδητό, με την τάση του να υπεραναλύει, να συγκρίνει – φαινομενικά συγκρίσιμα αλλά στην ουσία ασύγκριτα πράγματα – , να γενικεύει, και να επιβάλει το δικό του σειριακό και γραμμικό τρόπο σκέψης, αδυνατώντας τις περισσότερες φορές να δει και να αξιολογήσει εναλλακτικές.

Αυτοί οι δέκα άνθρωποι βελτίωσαν την ποιότητα των αποφάσεών τους και την απόδοσή σε διάφορους τομείς, κυρίως παίζοντας, ανά δυάδες ή τριάδες, απλά. Τόσο απλά; Ναι, τόσο απλά.
Οι τεχνικές του New Code NLP έρχονται στις ήδη υπάρχουσες λεωφόρους, οδούς, δρομάκια που έχουμε συνηθίσει πιστά να ακολουθούμε, να προσθέσουν και να εμπλουτίσουν το χάρτη μας με περισσότερες διαδρομές για να διαχειριστούμε τις ανάγκες μας τα θέλω μας τις καταστάσεις που μας απασχολούν.

Βασική προϋπόθεση είναι να μπορούμε – και αν δεν ξέρουμε να μάθουμε – πώς να εμπιστευόμαστε το υποσυνείδητό μας που γνωρίζει τον απώτερο σκοπό πίσω από την κάθε συμπεριφορά που επιθυμούμε να αλλάξουμε ή το πλαίσιο όπου θέλουμε να είμαστε για να γίνουμε ο καλύτερός μας εαυτός.

Το πρώτο γκρουπ των Certified New Code NLP Practitioners στην Ελλάδα, έμαθε να εμπιστεύεται το υποσυνείδητό του και είδε θεαματικά αποτελέσματα. Και εγώ είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι μέρος σ’ αυτή τη διαδρομή τους.

Δρ. Μυρτώ Ραφτόπουλου
ITA Certified Classic & New Code NLP Trainer