Μαριάννα Αντωνακάκη

Μαριάννα Αντωνακάκη​

H Μαριάννα Αντωνακάκη θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία που προσεγγίζεται συνολικά στο πως επιδρά στην εξέλιξη του ανθρώπου, ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών όπου αποφοίτησε από το τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας ενώ σχεδόν παράλληλα με την αποφοίτηση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, σπουδάσε Art & Design στον ΑΚΤΟ αποκτώντας Β.A. in Interior Design από Middlesex University.

Αρθογραφώντας πάνω από 20 χρόνια σε περιοδικά κι εφημερίδες το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της διαδρομής δημοσιογραφεί έχοντας συνεργαστεί με τους πιο μεγάλους εκδοτικούς τίτλους, περιοδικά, εφημερίδες, ένθετα καθώς και γραφεία τύπου και διαφημιστικές εταιρίες.

Πίσω από το ραδιοφωνικό μικρόφωνο ακούγαμε τη φωνή της σε καθημερινή πολιτική σατιρική εκπομπή για 35 περιφερειακά ραδιόφωνα και δύο κυπριακά έως το 2011, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε και στο δελτίο ειδήσεων από την τηλεόραση του Star.

Από το 2013 ξεκίνησε να μετασχηματίζει την πολυετή της εμπειρία της στο χώρο της επικοινωνίας & των Media σε επιστημονική εκπαίδευση του συστήματος NLP.

Είναι International NLP Trainer από το NLP University, California Santa Cruz και certified New Code NLP practitioner trained by ΙΤΑ of NLP. Είναι μέλος του European Board of NLP, και του Hellenic Board of NLP. Είναι πιστοποιημένη Μental Health Facilitator και ενεργό μέλος του International Directory of Certified Mental Health Facilitators. Είναι International PointsOfYou® Trainer, της δημιουργικής μεθόδου που βασίζεται σε φωτοθεραπεία και Neurolinguistics.

Μέσα από ένα αξιακό πρίσμα που αναγνωρίζει την υπεροχή των παιδιών και πολλά χρόνια μελέτης, αποτύπωσης της διακριτής αποτελεσματικότητας της συμπεριφοράς παιδιών και γονέων, εξέλιξε το σύστημα NLP δημιουργώντας το δικό της εξειδικευμένο NLP Model στο γονεϊκό και εκπαιδευτικό πρωτόκολλο κατωχυρωμένο ως NowLetsPlay®.

Το NowLetsPlay® είναι ένα εξειδικευμένο Μοντέλο επιστημονικής απόδοσης όλων των τεχνικών του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού μέσα από Living Metaphors και παιχνίδια που εκκινούν τη βιωματική και απόλυτα προσωποιημένη τεχνική ανάλογα με τις ανάγκες, τους στόχους και το αναπτυξιακό στάδιο του κάθε παιδιού.

Το 2ο εξειδικευμένο και κατοχυρωμένο Μοντέλο της αφορά στην επιστημονική εφαρμογή του NLP σε εγκύους, «νεογέννητες» οικογένειες καθώς μαζί με το μωρό γεννιέται κι ένα νέο σχήμα στη σχέση των δύο γονέων μεταξύ τους, καθώς και του καθενός με τον ίδιο τον εαυτό του. Το NLPregnancy® μελετά τη διαδρομή από την ώρα της σύλληψης μέχρι τα στάδια της Λοχείας ως ένα Hero’s Journey.

Εκτός από αυτά τα δύο Brand Labs η Μαριάννα Αντωνακάκη, συνεχίζει να μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά και να αναπτύσσει Brand Labs με επίκεντρο τη γυναίκα.

‘Εχει δημιουργήσει πολλά workshops και έχει συμμετάσχει σε ομιλίες, σεμινάρια και ημερίδες. Εξακολουθεί να γράφει με πάθος ιστορίες για μικρούς και μεγάλους τις οποίες χρησιμοποιεί θεραπευτικά στις συνεδρίες με παιδιά, γονείς και δασκάλους, ενώ διατηρεί τη διεύθυνση έκδοσης του περιοδικού Mens Arena, γράφοντας παράλληλα επιστημονικά άρθρα για το NLP και την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Eίναι Εducational & Parenting Ambassador of nlpgreece® affiliated with NLP University California Santa Cruz.