Blog

Εξειδικευμένα Σεμινάρια NLP: Ποιο να Επιλέξετε και Γιατί (2023)

Ως mindset education, το NLP μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε όποιον θέλει να πετύχει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, οι τεχνικές που προσφέρει είναι κομμένες και ραμένες για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων και για τον λόγο αυτό υπάρχουν διαφορετικά εξειδικευμένα σεμινάρια NLP να επιλέξει κανείς.

Για τον λόγο αυτό, στο σημερινό άρθρο θα δούμε:

Ας ξεκινήσουμε με ορισμένα βασικά πράγματα.

Τι Είναι (και τι Δεν Είναι) το NLP

Πριν εμβαθύνουμε στα εξειδικευμένα σεμινάρια NLP (ή αλλιώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα NLP), είναι ζωτικής σημασίας να ξεκαθαριστεί τι είναι το NLP, αλλά και τι δεν είναι.

Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνικών και μεθοδολογιών που προέκυψαν από τη συγκέντρωση λεπτομερειών στον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούσαν άνθρωποι που ξεχώριζαν με την αποτελεσματικότητα τους.  

Στη συνέχεια αυτές οι λεπτομέρειες συνδέθηκαν σε τεχνικές για τη μεταφορά της γνώσης. Παράλληλα δημιουργήθηκαν εργαλεία με τα οποία μπορεί να μελετηθεί το “πώς” της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου, με στόχο την κατανόηση και τον επαναπροσδιορισμό της.

Δηλαδή, δεν μελετά αν κάτι είναι σωστό ή λάθος, αλλά τα βήματα που ακολουθεί το μυαλό μας που συντελούν στην εκάστοτε συμπεριφορά. Άλλωστε, μια συμπεριφορά εμπεριέχει έναν αλγόριθμο ή μια συνταγή, που αποκαλύπτει το πώς παράγεται το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα μπορεί να είναι πετυχημένο όπως μπορεί να επιτυγχάνει να είναι αποτυχημένο.  Δεν υπάρχει καλό η κακό. Υπάρχει ερώτηση για να καταλάβουμε πώς παράγεται το ένα και πώς παράγεται το άλλο, εντοπίζοντας έτσι τη λεπτομέρεια (ή τις λεπτομέρειες) που κάνουν τη διαφορά

Έτσι, μέσω του NLP (ή αλλιώς Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός), μπορούμε να εμπλουτίσουμε το σκεπτικό μας με περισσότερες επιλογές στη διαχείριση καταστάσεων, καθώς και να αναδείξουμε τις προσωπικές μας ικανότητες.

Τώρα λοιπόν που είδαμε συνοπτικά τι είναι το NLP, αξίζει να δούμε και τι δεν είναι.

Ενδεικτικά, ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός δεν είναι αυτό που λέμε “one size fits all”. Δηλαδή, κάθε τεχνική προσαρμόζεται σε διάφορα πλαίσια της καθημερινότητας ώστε να εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό, θέμα, και φυσικά ανάλογα με τον άνθρωπο.

Για τον λόγο αυτό, δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος με το NLP αν δεν ξέρει τι θέλει. Πρέπει να έχει συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό του και να λάβει τη κατάλληλη ενημέρωση. 

Κάτι το οποίο επιδιώκουμε στην nlpgreece και είναι σημαντικό να επικοινωνούμε με τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να καταλάβουμε τι τους ενδιαφέρει, ώστε να μην κάνουν άστοχες ενέργειες ο οποίες κοστίζουν χρόνο και χρήμα.

Σημείωση: Το NLP (Neuro Linguistic Programming) που μελετάμε, δεν πρέπει να συγχέεται με το Natural Language Processing, τα οποία αν και έχουν ίδια αρχικά, πρόκειται για διαφορετικές επιστήμες.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο όμως, πώς και πού μπορεί να εφαρμοστούν οι τεχνικές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού;

Πού Μπορεί να Εφαρμοστεί το NLP

Όπως αναφέραμε, οι τεχνικές NLP προσαρμόζονται σε διάφορες περιπτώσεις με βάση τις ανάγκες και τους στόχους του καθένα.

Ας δούμε ενδεικτικά ορισμένες από αυτές, για τις οποίες φυσικά μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις εδώ στην nlpgreece.

Προσωπική Ανάπτυξη

Αναμφίβολα η προσωπική ανάπτυξη είναι κάτι που μας ενδιαφέρει – ή θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει – όλους.

Άλλωστε η ανθρωπιστική προσέγγιση στην Ψυχολογία με κύριους θεμελιωτές τον Abraham Maslow και τον Carl Rogers, στηρίζει ότι κύρια επιδίωξη των ανθρώπων είναι να αναπτύσσονται για να φτάνουν στην αυτοπραγμάτωση.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να δημιουργήσει κανείς τις κατάλληλες συνθήκες για να επιτύχει τις επιδιώξεις του, είτε πρόκειται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την επίτευξη ενός στόχου, είτε να βελτιώσει θέματα που τον απασχολούν και να κάνει αλλαγές στη ζωή του. Επομένως, το σύστημα NLP είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να τα καταφέρουν αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω εξειδικευμένων τεχνικών του συστήματος NLP έχουν περισσότερες επιλογές και διευρυμένο τρόπο σκέψης για:

 • Να διαχειρίζονται προκλήσεις στη ζωή τους
 • Να είναι πιο αποτελεσματικοί στη δημιουργία και καλλιέργεια των σχέσεών τους
 • Να στέκονται στο ύψος των καταστάσεων με αυτοπεποίθηση όταν γίνονται αλλαγές γύρω τους
 • Να θωρακίζουν τον εαυτό τους και να αποστασιοποιούνται από ενοχλητικές και στρεσογόνες καταστάσεις
 • Να διευρύνουν τις προοπτικές τους και να γνωρίζουν τι να κάνουν όταν υπάρχει η αίσθηση ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουν

Καθώς και πολλά ακόμα, τα οποία μπορούν να επιτευχθούν μέσω των κατάλληλων προγραμμάτων, για να μάθετε να διαχειρίζεστε το μυαλό και τα συναισθήματά σας!

Επαγγελματική Αποτελεσματικότητα

Άτομα τα οποία είναι επαγγελματίες και στελέχη μπορούν να ξεχωρίσουν για την αποτελεσματικότητά τους και να αναπτυξουν το personal branding τους, το προσωπικό τους εκτόπισμα (μέσα από εξειδικευμένες τεχνικές που στοχεύουν στην ευελιξία σκέψης και στο δημιουργικό λόγο), εξασφαλίζοντας καλύτερο έλεγχο των καταστάσεων στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεσματικότερη διαχείριση των προκλήσεων.

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια:

 • Οικοδομούν ψυχική ανθεκτικότητα, που χρειάζονται επαγγελματίες και στελέχη 
 • Ενισχύουν την ευρηματικότητα τους για να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις απαιτήσεις του ρόλου τους ή σε προκλήσεις 
 • Δημιουργούν τα κατάλληλα πλαίσια που να κατευθύνουν την επίτευξη των στόχων και εγχειρημάτων τους 
 • Εξασφαλίζουν οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη, προσωπική ισορροπία και συναισθηματική σταθερότητα.

Άλλωστε, το NLP ως mindset education βασίζεται στις τελευταίες εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας, με έμφαση στις νευροεπιστήμες που μελετούν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Μπορεί έτσι με τις κατάλληλες τεχνικές να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τη σωστή νοοτροπία για να επιχειρήσετε μελλοντικά βήματα ή ακόμα και να κάνετε στροφή σε νέους επαγγελματικούς ρόλους.

Γονείς, Παιδιά και Εκπαιδευτικοί

Η ενασχόληση με τα παιδιά και η καλλιέργεια νέας γενιάς Mindset, είναι ζωτικής σημασίας για να χτίσουν σε γερές βάσεις το μέλλον τους.

Συγκεκριμενα, το NLP προσφέρει ακόμη καινοτόμες προσεγγίσεις που στοχεύουν στο να διατηρήσουν τα παιδιά την παραγωγική περιέργειά τους και να ενισχύσουν την αντιληπτικότητά τους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, καθώς και να ενδυναμώσουν ταλέντα και συμπεριφορές που θα τα κάνουν διακριτά αποτελεσματικά.

Σε ό,τι αφορά στους εφήβους παρέχει πυξίδα και σωστούς χάρτες στα χέρια τους, που θα τους βοηθήσουν να διαχειρίζονται με ευελιξία την πορεία προς το στόχο τους, και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που προκύπτουν θωρακίζοντας τον εαυτό τους με κριτική σκέψη και συναισθηματική ισορροπία, ώστε να στήσουν τη ζωή τους σε μια ωραιότερη και ποιοτικότερη εκδοχή τους εαυτού τους

Οι κατάλληλες τεχνικές που προσφέρουμε στην nlpgreece μπορούν να βοηθήσουν με όλα τα παραπάνω, καθώς τους μαθητές/φοιτητές να μελετάνε πιο αποδοτικά αλλά και να διαχειρίζονται το άγχος τους.

Σύμβουλοι και Coaches

Πολλοί επαγγελματίες στις μέρες μας ακολουθούν τη διαδρομή του coaching, όπως είναι το life coaching, το οποίο περιλαμβάνει μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση ενός ατόμου, προς τους στόχους που αυτό θέτει για τον εαυτό του.

Βάσει του syllabus του NLP University Certification, όποιος έχει την πιστοποίηση στο NLP Certification, μπορεί να εφαρμόσει το σύστημα NLP στο πεδίο του Coaching ως NLP Coach.

Η εις βάθος γνώση του συστήματος μέσα από τα προγράμματα σπουδής Certification, προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και coaches, καθότι προσφέρουν καινοτόμες προσεγγίσεις προς τους πελάτες τους για τον σχεδιασμό μελλοντικών βημάτων, την υιοθέτηση ρόλων και την αντιμετώπιση προκλήσεων

Θα αναλύσουμε περισσότερα το πρόγραμμα αυτό στη συνέχεια, γίνεται όμως αντιληπτό ότι το NLP και οι τεχνικές του μπορούν να εφαρμοστούν σε πληθώρα περιπτώσεων.

Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τα σεμινάρια NLP (ή αλλιώς προγράμματα) που μπορεί να βρει κανείς.

Σεμινάρια NLP που θα σας Βοηθήσουν να Κάνετε τη Διαφορά

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το NLP μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιπτώσεις και για διαφορετικούς σκοπούς κάθε φορά.

Για τον λόγο αυτό, στην nlpgreece έχουμε δημιουργήσει μια σειρά προγραμμάτων για όποιον επιθυμεί να αναθεωρήσει τον τρόπο σκέψης του, να εξελιχθεί σαν άνθρωπος, και γενικότερα να φτάσει πιο κοντά στους στόχους του.

Πιο συγκεκριμένα, για τη προσωπική ανάπτυξη υπάρχει σειρά NLP Workshops που εστιάζουν στους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να μάθουν να διαχειρίζονται το μυαλό και τα συναισθήματά τους.

Είναι κατάλληλα για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους, να αναπτύξουν ανθεκτικότητα, να αποκτήσουν εφόδια και να διαχειριστούν νέους ρόλους αποτελεσματικότερα με περισσότερες επιλογές για μια ποιοτικότερη εκδοχή του εαυτού τους.

Σημείωση: Μέσω των Workshops θα αποκτήσετε σημαντικές τεχνικές που βασίζονται στις τελευταίες εξελίξεις και ευρήματα των νευροεπιστημών. Δεν έχουν σχέση με εμπνευσμένους λόγους ή συναισθηματικά φορτισμένες προσεγγίσεις.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Τετάρτη από τις 18:30 έως τις 21:00. 

Όσον αφορά την επαγγελματική αποτελεσματικότητα, τα προγράμματά μας είναι ειδικά σχεδιασμένα για επαγγελματίες και στελέχη που επιζητούν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μέσω ειδικών τεχνικών NLP θα μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις και θα αποκτήσουν τις δεξιότητες για να γνωρίζουν πώς να στήνονται απέναντι στις προκλήσεις του χώρου.

Η ομάδα δε των διαπιστευμένων trainers και consultants, οι οποίοι συνδυάζουν το NLP  με την εμπειρία τους στο επαγγελματικό πεδίο και στον κόσμο του επιχειρείν, γνωρίζουν πώς να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη χαρτογράφηση και την επεξεργασία θεμάτων του χώρου, ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος να συνδράμουν τους μετέχοντες στην οικοδόμηση των δεξιοτήτων τους, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση ισορροπιών τόσο στην υπάρχουσα κατάσταση, όσο και στην αντιμετώπιση και αναθεώρηση επικείμενων καταστάσεων.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για τα προγράμματα εδώ και να μας ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά με τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, όπως αναφέραμε τα οφέλη είναι πολλά.

Μέσω των κατάλληλων τεχνικών Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, θα καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον για μάθηση, θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους, την συναισθηματική ισορροπία και θωράκισή τους, μεταξύ άλλων

Πιο συγκεκριμένα, το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμά μας δίνει στους εφήβους τα εφόδια για να διαχειρίζονται με ευελιξία την πορεία προς το στόχο τους, την επαγγελματική τους προοπτική και τα μελλοντικά βήματα στη ζωή τους.

Θα μπορούν να σχεδιάσουν σωστά τη πορεία τους, να δημιουργήσουν τις αντοχές που χρειάζονται, να επαναπροσδιορίσουν τη σκέψη τους και να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους πριν μπουν στη διαδικασία του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 14-17 ετών και περιλαμβάνει 3ωρες συναντήσεις κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα, από Οκτώβριο έως τέλος Μαρτίου.

Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Βέβαια, εξίσου σημαντικό είναι και το πρόγραμμά μας που βοηθάει μαθητές και φοιτητές να αποκτήσουν αποτελεσματικές δεξιότητες μελέτης.

Θα μάθουν επίσης να διαχειρίζονται παραγωγικά το χρόνο τους, το άγχος των εξετάσεων, αλλά και να νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση με μαθήματα που δεν τους αρέσουν.

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό.

Τέλος, όσον αφορά τους συμβούλους και τους coaches, μπορεί κανείς να πιστοποιηθεί σε Professional NLP Coaching το οποίο ξεκινά με το NLP Practitioner Certification από το NLP University και συνεχίζει με τα supervisory nlp coaching modules για την απόκτηση εμπειρίας μέσω εποπτείας, και σύμφωνα με τα επαγγελματικά standards του NLP University & European Board of NLP και πιστοποιείται από τον NOCN Αγγλίας!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τα προαπαιτούμενα του προγράμματος εδώ.

Με Λίγα Λόγια

Είδαμε λοιπόν ορισμένα από τα βασικότερα προγράμματα NLP που προσφέρουμε.

Όπως είναι φανερό, κάθε πρόγραμμα απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό, όλα όμως βασίζονται στη μέθοδο του NLP, όπου με τις κατάλληλες τεχνικές (εξειδικευμένες και εφαρμοσμένες σε συγκεκριμένα πλαίσια και περιπτώσεις) μπορεί κανείς να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το NLP University Practitioner Certification απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση & ανάλυση των τεχνικών του συστήματος σε όλα τα πρωτόκολλα εφαρμογής.

Είναι δηλαδή μια ολοκληρωμένη σπουδή των τεχνικών και εξειδικεύσεων, με αποτέλεσμα:

 • Να έχει κανείς επάρκεια να τις χρησιμοποιήσει στον εαυτό του
 • Να καθοδηγεί άλλους 
 • Να το εντάξει στον επαγγελματικό του βίο (όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, επαγγελματίες όπου η επικοινωνία και επαφή με άλλα άτομα είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους, κτλ)

Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή!